Peynirli Gül Poğaça

Hazırlama süresi
120 Dakika
Pişirme süresi
50 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
ılık süt
1 adet
instant maya
1 tatlı kaşığı
tuz
1 su bardagi
sıvı yağ
100 gr
Peynir
Peynirli Gül Poğaça

 

2 yumurta (Birinin yalnızca beyazı içine konulacak sarısı ise üstüne sürülecek)

  1. Unun ortasını havuz şeklinde açıp su ve sütü koyuyoruz ve içine maya ve şekeri ilave edip beş dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Mayalanma işlemi tamamlanınca yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde edince üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamur mayalanınca şekil vermeye başlıyoruz.
  5. Küçük bir yuvarlak açıp kenarlardan kesiyoruz.
  6. Daha sonra hamurun ortasına koyduğumuz peynirin üstüne hamurun köşelerini tek tek kapatıyoruz.
  7. Tepsiye dizip üzerine yumurta sürüyoruz. Bu malzemelerden iki tepsi poğaça çıkıyor.
  8. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*