pirinç salatası

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
2 su bardagi
pirinç
3 su bardagi
su
1 tutam
Sıvıyağ
1 tutam
Kornişon turşu
1 avuç
Haşlanmış tane mısır
1 adet
Közlenmiş kırmızı biber
1 adet
maydanoz
1 avuç
Haşlanmış bezelye
1 adet
Küçük doğranıp haşlanmış havuç
1 tutam
tuz
1 tutam
limon suyu
pirinç salatası
  1. Önce sıvıyağı kızıdırıp yıkadığımız pirinçleri ilave ederek kavuruyoruzÜzerine suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz
  2. Pişen pilavın kapağının altına bir kağıt havlu bırakarak pilavı demlenmeye bırakıyoruz.
  3. Pilav demlenedursun,biz salata malzemelerini hazırlayalım
  4. Genişçe bir kaba turşuları,közlenmiş kırmızı biberleri doğruyoruz.
  5. Haşlanmış havuç,mısır ve bezelyeyi de ekliyoruz
  6. Maydanozları kıyıp ilave ediyoruz.
  7. .Limon suyu ve tuzunu ilave edip demlenmiş pilavımızı salatanın içine döküyoruz
  8. İster karıştırıp bir salata kasesinde servis edebilirsiniz,isterseniz benim gibi bir kek kalıbı ya da benzeri bir kaba koyup ters çevirerek salatanızı sunabilirsiniz;)

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*