Karıştırma kabının içine yarım çay bardağı zeytinyağı, 1,5 çay bardağı süt, 1 tane yumurta, 1 çay kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı tuz, un ve kabartma tozunu katarak çok sert olmayan bir hamur elde ederiz.Yalnız unun hepsini birden katmayın, kontrollü olarak katın çünkü ölçüler birbirini tutmadığı için az da gelebilir, çok ta gelebilir.
Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra tezgah üzerinde veya da masa üzerinde oklava yardımıyla açarak ( açma esnasında un kullanılabilir ) kurabiye kalıbı veya çay bardağı kullanarak şekiller veririz.Bu verdiğimiz şekilleri kızgın yağda kızartırız.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!