Saksı Kebabı

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
45 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
3 adet
dolgun bostan patlıcanı
300 gr
kuşbaşı et
1 adet
kuru soğan
3 adet
sarımsak
3 adet
yeşil biber
3 adet
orta boy domates
1 adet
maydanoz
1 tutam
karabiber
Saksı Kebabı

Saksı Kebabı Tarifi

  1. Patlıcanları yıkayıp tam ortadan ikiye kesip altı adet patlıcan elde edin
  2. Bu patlıcanın orta kısmını fazla derin olmamak kaydı ile oyacak, tatlı kaşığı yada bıçakla oyun.
  3. Tuzla suya koyup yada tuzlayıp 30 dakika bu şekilde bekletin.
  4. Sudan çıkardıktan sonra yıkayın ve kurulayın.
  5. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
  6. Soğan ile biberi yemeklik şekilde doğrayıp az yağda soteleyin.
  7. Küçük küçük doğranmış kuşbaşı etleri içine ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Küp küp şekilde doğradığınız domatesleri de içene ilave edip pişirin.
  9. Doğradığınız maydonozu ekleyin.
  10. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.
  11. Patlıcanların içini bu hazırladığınız harçla doldurun..
  12. Bir kabın içinde salçayı iki bardak suda eritin ve  patlıcanların aralarına dökün..
  13. Üzerine domates dilimleri koyun, tepsinin ağzını kapatın. 200 derecelik ısıdaki fırında 45 dakika pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*