şeftali kompostosu

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
1 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
6 adet
şeftali
2 su bardagi
toz şeker
8 su bardagi
su
5 adet
karanfil
1 adet
çubuk tarçın
şeftali kompostosu
  1. Bol suda yıkadığınız şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra meyve dilimleriyle birlikte servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*