şekersiz kurabiye

Hazırlama süresi
5 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
5 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
140 gr
fındık unu
2 y.kaşığı
bal
1 adet
muz
1 y.kaşığı
kakao
şekersiz kurabiye
  1. Fırını 165 dereceye ısıtın.
  2. Muzu fazla sulandırmadan çatal yardımıyla ezerek püre kıvamına getirin.
  3. Fındık ununu yavaşça ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Balı da ilave edin ve hamuru tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  6. Kurabiye hamurunun ele yapışmamasına dikkat edin. Eğer ele fazla yapışıyor ve şekil almıyorsa kıvamına gelinceye kadar fındık unu ilave edebilirsiniz. Fakat bu kıvamı normal kurabiye kıvamıyla kıyaslamayın. Tek kıstas hamurun cıvık olmaması.
  7. Eğer isterseniz bu aşamada kakao ilave edebilirsiniz.
  8. Yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Parmak ucunuzla hafifçe bastırarak yassılaştırın.
  9. Porsiyonladığınız kurabiyelerden 2-3 cm daha küçük çaplı bir kapağı kurabiyenin ortasına hafifçe bastırarak şekil verin.
  10. 7-8 dakika pişirin ve pişmesi için fazlaca renk almasını değil de kurabiyelerin altının pişip pişmediğini kontrol edin. Hafif yumuşak bir kıvamda pişecek ve zamanla sertleşecektir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*