- Yumurta beyazlarını iyice köpük oluncaya kadar çırpıp kenara alın.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın, arından yavaşça sürekli çırparak erimiş tereyağını ilave edin.
- Tereyağını yedirdikten sonra kuru malzemeleri ekleyin ve un kaybolana kadar çok kısa çırpın.
- Sütü de sürekli çırparak ve yavaşça ilave edin.
- Son olarak yumurta beyazlarını ekleyip spatula yardımıyla hamuru söndürmeden karıştırın.
- Kek hamurunu yağlı kağıt serili kalıba dökün ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Hesabım
Sizde tarif ekleyebilir özel lezzetlerinizi paylaşabilirsiniz !
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!