Şipşak Kremalı Poğaça

Hazırlama süresi
16 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 adet
sıvı krema
1 adet
yumurta sarısı
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 çay kaşığı
tuz
1 adet
kabartma tozu
3 su bardagi
un
Şipşak Kremalı Poğaça
  1. Yumurtanın sarısını beyazını ayırın. . Derin bir yoğurma kabının içine yumurta beyazını ve tuzu ekleyin telle biraz çırpın birbirlerine karışsınlar. Devamında kabınıza kremayı, sıvı yağı, ve kabartma tozunuzu da ekleyin ve yine telle çırpın. Şimdi yumuşacık bir hamur hazırlayacağız. . 3 su bardağı unu kapta ki sıvılara ekleyin ve hamuru yoğurun toplayın. Şimdi hamuru tezgaha alın ……tezgaha un dökmeden hamurunuzu 3-4 dakika da orada yoğurun. Hamur hazır. Biz içimizi hazırlayana kadar hamur biraz dinlensin. Bu arada fırınınızı 180-190 dereceye ayarlayın ve fişini takın. Fırınınız ısınmaya başlasın.
  2. Kaşar ve beyaz peynir karışımını bir tabağa rendeleyin. İçimiz hazır. Dinlenen hamuru tezgaha alın. Uzun bir rulo yapın ve istediğiniz şekilde eşit parçalara ayırın. Her bir parçayı avucunuz da güzelce yuvarlayın hamuru avucunuzda açın. Peynirli içinizden 1-2 tatlı kaşığı hamurun ortasına koyun ve yuvarlak şekilde poğaçalarınızı kapatın hazır olan poğaçayı avucunuzda hafiften yuvarlayın. Ek yerleri alta gelecek şekilde poğaçaları tepsinize dizin. Poğaçaları tepsiye dizmeden önce isteyen tepsiyi yağlayabilir ya da yağlı kağıt serebilir nasıl isterseniz. Ben hiç birini yapmadan direkt tepsiye dizdim. Başta ayırdığımız yumurta sarısını çırparak tepside ki poğaçaların üstüne sürün. . Arzunuza göre üstlerine çörek otu, susam serpin. Kızmış fırında poğaçalarınızın üstleri kızarıp içleri güzelce pişene kadar poğaçalarınızı pişirin. Süre size kalmış poğaçaları nasıl pişiriyorsanız hangi ısı da hangi sürede öyle pişirin. He fırın farklılık gösterebilir. ısı ve süre size kalmış.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*