sütlü patates

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
3 adet
patates
1 1/2 su bardagi
süt
1 fincan
Zeytinyağ
1 çay kaşığı
kekik
4 adet
sarımsak
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 y.kaşığı
tereyağ
1 çay bardağı
rendelenmiş kaşar
sütlü patates
  1. Patateslerin kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde doğrayın. Bir kabın içine aktarın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber,rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave edin
  2. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patatesleri birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika pişirin.
  3. Ardından çıkarıp üzerine sütü dökün ve yeniden fırınlayın. Sütü ilave ettikten sonra yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*