SÜTTE MARİNE EDİLMİŞ TAVUK

Hazırlama süresi
5 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
6 adet
kemiksiz tavuk but
2 su bardagi
süt
2 adet
sarımsak
1 tutam
Zeytinyağ
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 tutam
pul biber
1 tutam
kekik
1 tutam
Sumak
SÜTTE MARİNE EDİLMİŞ TAVUK

Tavuk etlerinin üzerine çıkacak kadar sütü ilave ediyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişiriyoruz.

  1. Marine malzemelerinin tamamını bir araya getirerek karıştırıyoruz ve tüm tavuk parçalarını içine ekliyoruz. Bir saat kadar bekletiyoruz.
  2. Sosta bekleyen tavukları yağsız ve sıcak ızgara tavada yüksek ateşte her iki tarafını üçer dakika olmak üzere pişirdikten sonra orta ateşe alıyoruz. Bu işleme, yani etin ilk olarak yüksek ısıya maruz bırakılmasına 'mühürleme' deniyor. Mühürlemek her türlü etin yumuşak ve leziz pişmesi için en önemli teknik, etin kendi suyunu kaybetmeden pişmesini sağlıyor.
  3. Tavukları çok az pişirdikten sonra tepsiye dizip 180 derecede tam olarak pişiriyoruz. Siz isterseniz tüm pişirme işlemini tavada yapabilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*