- Hazırlama süresi
- 5 Dakika
- Pişirme süresi
- 15 Dakika
- Zorluk seviyesi
- Kolay
- Servis
- 6 Kişilik
- Öğün
- Öğle Yemeği
- Ekleyen
- Tarih
- 20 Ağustos 2015

Tavuk etlerinin üzerine çıkacak kadar sütü ilave ediyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişiriyoruz.
- Marine malzemelerinin tamamını bir araya getirerek karıştırıyoruz ve tüm tavuk parçalarını içine ekliyoruz. Bir saat kadar bekletiyoruz.
- Sosta bekleyen tavukları yağsız ve sıcak ızgara tavada yüksek ateşte her iki tarafını üçer dakika olmak üzere pişirdikten sonra orta ateşe alıyoruz. Bu işleme, yani etin ilk olarak yüksek ısıya maruz bırakılmasına 'mühürleme' deniyor. Mühürlemek her türlü etin yumuşak ve leziz pişmesi için en önemli teknik, etin kendi suyunu kaybetmeden pişmesini sağlıyor.
- Tavukları çok az pişirdikten sonra tepsiye dizip 180 derecede tam olarak pişiriyoruz. Siz isterseniz tüm pişirme işlemini tavada yapabilirsiniz.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!