Tahin Pekmezli Kek

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
45 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
10 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
4 adet
yumurta
1 1/2 su bardagi
toz şeker
1 su bardagi
ayçicek yağı
1 su bardagi
süt
3 su bardagi
un
1 adet
vanilya
2 adet
kabartma tozu
1 avuç
ceviz (ince kıyılmış)
1 su bardagi
tahin
1 su bardagi
üzüm pekmezi
3 y.kaşığı
Üzüm pekmezi (üzeri için)
2 y.kaşığı
süt (üzeri için)
1 avuç
ceviz (üzeri için)
Tahin Pekmezli Kek
  1. Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırptığınız karışıma ilave edip spatula yardımı ile dışardan içeri doğru yavaşça karıştırın.
  3. İnce kıydığınız cevizleri harcın içine ekleyin. Tahin ve pekmezi karıştırın.
  4. Hazırladığınız kek harcından 1 su bardağı ayırın. Ortası delikli kek kalıbınızın içini iyice yağlayın ve harcı içerisine koyun.
  5. Ardından ayırdığınız kek harcını ve karıştırdığınız tahinle pekmezi karıştırıp kek kalıbınıza ilave edin.
  6. Bir çubuk yardımıyla tahinli karışımı, sade olan karışıma karıştırın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
  7. Pişen kekinizi bir telin üzerine alıp soğumaya bırakın.
  8. Bir karıştırma kabında tahin, pekmez ve sütü karıştırarak hafif akışkan bir kıvam elde edin. Ardından hafif soğuyan keki servis edeceğiniz tabağa alın ve hazırladığınız tahin pekmezli karışımı üzerine gezdirin.
  9. İnce kıyılmış cevizle süsleyerek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*