TAVUK SOTE

Hazırlama süresi
5 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
3 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
4 adet
Tavuk fileto
1 adet
kırmızı biberler
1 adet
yeşil
1 adet
Sarı
1 adet
soğan
1 tutam
sarımsak
1 tutam
tuz,
1 tutam
karabiber
TAVUK SOTE
  • Önce tavayı ısıtıyoruz ve iki kaşık kadar sıvıyağ ekleyerek tavukları ekliyoruz. Tavuklar ilk olarak bir miktar sularını bırakıp geri çekecekler bu aşamada ateşi orta seviyeye getirerek kavurmaya devam ediyoruz. Soğanı ve biberleri ekleyerek ateşin derecesini arttırıyoruz biraz kavurduktan sonra ince doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. Altını kapatmadan önce tuzu ve karabiberi ekliyoruz, artık servis yapabiliriz.
  1. İlk olarak malzemeleri jülyen doğrayın
  2. Sotede önemli olan yüksek ateşte ve kapağı örtmeden pişirmek, böylece et ve sebzeler suyunu kaybetmeden pişer.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*