Tiramisu Tart

Hazırlama süresi
120 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Zor
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
2 adet
yumurta
1 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 çay bardağı
toz şeker
2 çay bardağı
un
2 y.kaşığı
kakao
1 adet
kabartma tozu
1 adet
vanilya
1 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
su
1 y.kaşığı
nescafe
1 1/2 y.kaşığı
toz şeker
2 1/2 su bardagi
süt
2 y.kaşığı
un
1 adet
yumurta sarısı
1 çay bardağı
toz şeker
1 1/2 y.kaşığı
buğday nişastası
1 adet
vanilya
1 y.kaşığı
tereyağı
100 gr
labne
1 adet
muz
Tiramisu Tart

Derin bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile 3-4 dakika çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip, mikser ile çırpın.

Diğer yandan tart kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın. Kalıbın tabanını hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.

Derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı dolusu un ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, iyice çırpın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın. İçine 1 paket vanilya ve 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, karıştırın. Ardından ılımaya bırakın. Krema ılıdıktan sonra içine 100 gr labne peyniri ekleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın. Labne peynirini koymadan önce mutlaka suyunu süzün.

Diğer yandan bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe ve 1-1,5 yemek kaşığı toz şekeri koyup, karıştırın. Soğuyan keki tart kalıbından servis tabağına yavaşça çıkarın. Hazırladığınız nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenar kısımlarına kaşık yardımı ile gezdirerek, ıslatın.üzerine isteye göre muz dilimleri

  1. Derin bir kaba 2 adet yumurtayı kırın
  2. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile 3-4 dakika çırpın
  3. 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip, mikser ile çırpın.
  4. tart kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın.
  5. Kalıbın tabanını hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin.
  7. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  8. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
  9. Derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı dolusu un ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, iyice çırpın.
  10. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın. İçine 1 paket vanilya ve 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, karıştırın. Ardından ılımaya bırakın.
  11. Krema ılıdıktan sonra içine 100 gr labne peyniri ekleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın. Labne peynirini koymadan önce mutlaka suyunu süzün.
  12. Diğer yandan bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe ve 1-1,5 yemek kaşığı toz şekeri koyup, karıştırın. S
  13. Soğuyan keki tart kalıbından servis tabağına yavaşça çıkarın.
  14. Hazırladığınız nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenar kısımlarına kaşık yardımı ile gezdirerek, ıslatın.
  15. Hazırladığınız kremayı tart kekin orta kısmına döküp, spatula yardımı ile düzeltin. Tiramisu tart pastayı buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerine bolca kakao serpiştirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*