Tiramisu

Hazırlama süresi
66 Dakika
Pişirme süresi
49 Dakika
Zorluk seviyesi
Zor
Servis
6 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
4 adet
yumurta
1 su bardagi
toz şeker
1 su bardagi
un
3 y.kaşığı
kakao
1 adet
kabartma tozu
1 adet
vanilya
1 litre
süt
7 y.kaşığı
un
1 adet
Yumurtanın sarısı
250 gr
Labne Peyniri
2 adet
şekerli vanilya
1 su bardagi
toz şeker
1 1/2 su bardagi
su
4 tatlı kaşığı
toz şeker
Tiramisu
  1. Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek ilave edin en son şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın orta boy borcama veya yuvarlak kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın
  2. Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alin. Ocaktan aldığınız muhallebiye maskarponu ilave edip iyice karıştırın.
  3. Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
  4. Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın
  5. Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün isterseniz benim yaptığım gibi üzerine poşetle krema sıkabilirsiniz Tiramisu pastanızı en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın Afiyet Olsun.
  6. Not: Kullandığım Kek Kalıbı ( çemberi ) 18×27 cm çapında dikdörtgen kalıp ama onun yerine 26 cm çapında yuvarlak kek kalıbıda kullanabilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*