UN KURABİYESİ

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
pudra şekeri
UN KURABİYESİ
  1. Yağı küpler halinde kesin ve oda sıcaklığında yumuşatın.
  2. Derin bir kaseye un, nişasta, pudra şekeri ve yağı alın ve yoğurun
  3. Hamur homojen bir kıvam alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun, gerekirse un ve nişasta takviyesi yapın.
  4. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı.
  5. Hamur olunca 5 dk kadar buzdolabında dinlendirin.
  6. Hamur yağlı olduğu için işlem gördükçe kendini bırakıyor bu yüzden gevşemeye başlayınca dolaba alıp bir süre dinlendirin.
  7. Hamurdan uzun şeritler yapıp çatalla üstünü çizin ve verev şekilde kesip yağlı kağıt serili tepsiye boşluklar bırakarak dizin.
  8. 180 derece fırında pişirin. Kurabiyeler kızarmadan fırından çıkarın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*