Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
3 su bardagi
süt
10 y.kaşığı
kaşığı irmik
8 y.kaşığı
toz şeker
1 adet
kabuğu rendesi
500 gr
çekirdekleri ayıklanmış vişne
5 y.kaşığı
toz şeker,
3 y.kaşığı
nişasta
Vişne Soslu İrmik Tatlısı
  1. İrmikli taban malzemelerinin hepsi karıştırılır ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  2. Kaynaması gerekiyor. Islatılmış tart kalıbına dökülüp 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
  3. Vişneler, şeker ve suda eritilmiş nişasta karıştırılır pişirilir. Hafif ılınınca tart kalıbından çıkarılmış irmik tabanının üzerine dökülür ve soğutulur

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*